Lord Wandsworth College – LWC

____________________________________________________________________________________________

19.07.2018.

Dragi moji Edukotimovci,

Kod nas u koledžu vlada pobedničko raspoloženje… 🙂 Jelena je upravo pobedila u Talent Show-u… 🙂 Svirala je i pevala pesmu iz Titanika… Pogledajte ceo nastup i ovacije na kraju… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

18.07.2018.

Bili smo na ekskurziji u Vindzoru…

 

 

 

 

 

 

Današnji dan završili smo uzbudljivom igrom “Zorbing” koja je naišla na opšte oduševljenje kod dece… 🙂

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

17.07.2018.

Dragi moji,

Ovde sve teče uobičajenim tokom… Šaljem vam par sličica sa nekih aktivnosti… 🙂 Sinoć su svi đaci igrali razne igre na poljani. Jedna od njih bila je i “Have a trust in me” gde su deca padala unazad, dok su ih njihovi vršnjaci hvatali… Večeras igraju i “Capture the flag” gde predpostavljam da će naši imati uspeha obzirom na prošlogodišnje iskustvo 🙂

 

 

 

 

 

 

Arts and crafts

 

 

 

 

 

 

Sports

 

 

 

 

 

 

Cooking and cookery quiz

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

15.07.2018.

Zdravo drugari,

Danas smo išli u Bejzingstok gde su deca u rekordno kratkom vremenu obavili šoping 🙂

Lana, Tatijana i Tara su smele da idu samo uz pratnju tako da sam ja sa njima provela sve vreme. Najviše se punih kesa iznelo iz sportskih radnji.

Veče nam je obeležilo gledanje finala Svetskog prvenstva gde su se pojedina deca iz Francuske ludo radovala, pevala i skakala… 🙂

Sutra nas opet budi požarni alarm jer su nam stigli neki novi đaci tako da nam je svima vreme za spavanje.

Good night!

Vaša Sanja

IMG-e295b6f9a5be89750bdb689583294a2c-V

BEJZINSTOK - LWC

____________________________________________________________________________________________

14.07.2018.

Ekipo, nikako da stignem da vam kuckam… 🙂

Dobro smo prošli u obilasku Londona. Prvo smo od Griniča krstarili Temzom do Big Bena i Vestminsterske opatije odakle smo prošetali dalje do Trafalgar skvera i Kovent gardena gde smo imali malo vremena za kupovinu. Bilo je sunčano tako da smo na krstarenju baš uživali. Drugi deo dana obeležile su velike gužve. Zbog toga sva deca su morala da se drže zajedno i nije bilo izdvajanja iz grupe u slobodno vreme.

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

13.07.2018.

Hello,

Malo se kasnije javljam ali imali smo disko do maločas… 🙂

Svi naši su đuskali. Pored diskoteke, danas su bile i prezentacije gde je Bojanovo odeljenje proglašeno za najbolje 🙂 On je bio u novinarskoj sekciji dok su naše devojke bile glumice u filmovima 🙂 Sutra putujemo ka Londonu, a nadam se da ću vam poslati još koju fotografiju…

 

 

 

 

 

 

 

CLASS OF THE WEEK - LWC

____________________________________________________________________________________________

12.07.2018.

Hello Belgrade:)

Mi se ovde i dalje odlično provodimo i tek ponekad pomislimo na vas. Ali, ne ljutite se, to je samo zato što smo ovde zaokupljeni aktivnostima i druženjem sa novim prijateljima.

Juče smo bili u Oksfordu – svako odeljenje sa svojim nastavnikom. Ja mislim da je to odličan koncept, ali liderke iz Francuske i Italije su zagovarale da njihove grupe budu na okupu i stalno njima na oku.

Kad smo stigli, svaka grupica je imala svog vodiča koji nas je proveo gradom pričajući nam o glavnim znamenitostima, poznatim studentima Okfordskog univerziteta poput Luis Kerola, Tolkina, bivšeg britanskog premijera Dejvida Kamerona i drugih; zatim o rivalitetu između Kembridža i Oksforda, ali i o nadmetanju između samih koledža unutar Oksforda.

Jedno od tih neobičnih takmičenja je trka kornjača prilikom koje stave kornjače u centar kruga po čijem obodu poređaju zelenu salatu, te koja se kornjača prva dočepa salate, osvaja titulu. Ukoliko se desi da neki koledž nema kornjaču, oni šalju ljudskog predstavnika ko je i sam student istorije kome vežu ruke pozadi i koji mora što brže da pojede dve glavice zelene salate. Englezi su stvarno ponekad šašavi!

Pošto je i sam student istorije na jednom od koledža, naš vodič nam je ispričao sve o procedurama za upis na ovaj prestižni univerzitet i kako izgledaju studentski dani. Pokazao nam je čuvenu “Bodleian” biblioteku koja ima toliko knjiga da, kad bi se poređale u nizu, stiglo bi se čak do Londona i do pola puta u suprotnom smeru!

Prošetali smo i pored “All Souls” koledža koji je samo za postdiplomske studije, ali je čuven po svojoj rigoroznoj selekciji studenata koji uz razne preporuke, testove i intervjue moraju da napišu i esej čija je tema nasumično izabrana i naizgled trivijalna, samo jedna reč poput: konj ili planina ili šargarepa. Kandidati imaju zadatak da taj pojam sagledaju sa svih aspekata – kulturološkog, socio-ekonomskog, umetničkog, naučnog i time demonstriraju svoje opšte obrazovanje. Oni koji uspeju da impresioniraju profesore dobijaju zvanje “fellow” i priliku da uđu u ” creme de la creme” celog sveta!

Drugi deo ekskurzije bio je rezervisan za svima omiljeni šoping i iako su neki gunđali kako nisu imali dovoljno vremena ili nisu stigli da odu do svih radnji do kojih su želeli, naši su se vratili sa popriličnim plenom. Inna i Jelena su bile u grupi sa jednom Italijankom, a Lana se rasplakala jer je nisu pustili da ide s njima pošto ima samo trinaest godina. Onda smo pozvali Pola da tražimo dozvolu da je ja uzmem, pa smo nas pet onda bile u paketu i obilazile Victoria’s Secret i sportske radnje.

Uveče smo gledali utakmicu; svi naši su navijali za Hrvatsku, a onda smo i Brazilce pridobili na našu stranu – mislim da je njima utakmica bila samo zanimljiva da zadirkuju Engleze dok gube. Na kraju nam je Pol rekao da, pošto je Engleska ispala, nema više gledanja utakmica u školi, te nam neće pustiti subotnji meč.

Naravno da mu ne verujemo! 🙂

Danas nam je uobičajena rutina. Jutros je bilo sunčano, sad su naišli neki oblaci, ali je i dalje suvo i prilično toplo.

Šaljem vam velike poljupce u ime cele družine,

Sanja

 

 

 

 

 

 

 


____________________________________________________________________________________________

11.07.2018.

Kao i đaci u drugim školama i naši đaci u LWC pratili su napeto sportsko veče – polufinale Svetskog prvenstva u fudbalu između Engleske i Hrvatske!

IMG-e825135ae8d8ea48cbd14c20c700a30f-V 1

____________________________________________________________________________________________

10.07.2018.

Dragi moji,
Znam s kolikim nestrpljenjem iščekujete vesti odavde, ali nama svima je dan toliko sadržajan da je teško naći vremena za pisanje. Ipak, evo prvih utisaka.
U Londonu nas je dočekalo sunce i neverovatnih 35 stepeni!
U koledžu su nam dobrodošlicu poželela mnoga poznata lica, ali ima i dosta novih ljudi, pogotovo među aktiviti liderima. Svi su ljubazni i entuzijastični i to prenose i na decu, tako da svi rado učestvuju u aktivnostima.
Ove nedelje ima 88 dece uglavnom iz evropskih zemalja. Tu su Francuzi, Italijani, Rusi, Nemci, poneki Kinez, jedan dečko iz Turske, neki Brazilci, a večeras je došla još jedna grupa iz Brazila sa vodičem i mešovita grupa dece iz Rusije i Kazahstana sa vodičem Ruskinjom.
Ja sam u istoj kući kao i prethodnih godina. Sa mnom su Lana i Inna i Jelena, čija je cimerka iz Italije stigla večeras.
Tara i Tatijana su u drugoj zgradi, ali u razlicitim sobama. Tara je u četvorokrevetnoj sobi sa dve Italijanke i jednom Brazilkom, a Tatijanina cimerka je isto Italijanka. Bojan je sam u sobi, ali mu to ne smeta.
Jutros nas je tradicionalno probudio požarni alarm, ali sad smo mirni do sledećeg ponedeljka.
Do sada sam za naše dobijala samo pohvale. Svi su društveni i čak i međusobno pričaju engleski. Tara i Tatijana su se odmah združile sa novopridošlim Ruskinjama i već su kovale planove u čijoj sobi će se sve okupiti. Jelena je takođe lepo dočekala svoju cimerku koja je prethodno plakala i sigurna sam da će joj pomoći da se uklopi.
Već su raspoređeni po odeljenjima: Bojan je u naprednoj grupi; Inna, Lana i Jelena su u istom odeljenju – viši srednji; Tatijana je srednji nivo, a Tara nije umela da mi kaže koji je nivo, čini joj se da je najgora u odeljenju, ali posto je gramatiku slabije uradila na testu i rekla da na tome želi da radi, verovatno su je zato smestili u malo težu grupu.
Svi su bili zadovoljni časovima  i aktivnostima. Cela naša ekipa je odabrala “Nature and photography walk”,  pa sam i ja prošetala s njima.
Posle večere je bila zamišljena zabava za upoznavanje, ali pošto je unutra bilo neizdrživo vruće, ubrzo su svi izašli napolje i organizovali razne trke po timovima.
Nadam se da će nam vreme ostati ovako lepo i da će i nadalje sve teći glatko kao što je i počelo.
Šaljem vam ogromne poljupce,
Vaša Sanja

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

09.07.2018.

Već su nam stigle i prve slike od naše dece koju smo juče ispratili u LWC 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

08.07.2018.

POČINJEMO!!! 

Ispratili smo našu grupu u LWC…
Želimo im lepo vreme i uzbudljiv program  Uskoro čekamo i prve slike…

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.